Få siste nytt

Gjennomslag! Regjeringen henter 20 palestinske pasienter til Norge

gaza internasjonal solidaritet Jun 27, 2024

 

Det nytter å kjempe! I dag kom nyheten om at regjeringen har bestemt seg for å hente 20 skadde palestinere, med pårørende til Norge slik at de kan få den medisinske behandlingen de har behov for. 

 

Dette forslaget fremmet jeg på vegne av MDG allerede 28. november i fjor. Da ble saken hastebehandlet i Stortinget, men likevel stemte partiene forslaget ned. Regjeringen trengte tid til å områ seg, de var ikke sikre på om dette var lurt. NÅ er de derimot det, og jeg er veldig glad for at dette skjer. 

 

Hvert liv teller, og selv om vi i Norge ikke kan hjelpe alle, så kan vi hjelpe noen. Det gjorde også Norge og flere andre Europeiske land under Vietnamkrigen. Til Norge kom pappa sammen med flere andre skadde barn, de fikk behandling på Sunnaas sykehus på Nesodden og fikk vokse opp der med besøksfamilier (en slags utvidet vergeordning).

 

Fortsatt i dag kommer folk fra Nesodden bort til meg og forteller om deres tilknytning til "Viethjem" og de vietnamesiske ungdommene der. Jeg tror det at folk på Nesodden følte at de kunne bidra til en situasjon som engasjerte de sterkt, satte varige spor. Det er et tilleggsargument at det å vise solidaritet og samhold på tvers av landegrenser også skaper solidaritet og samhold - jeg tror i generasjoner framover. Sånn sett er dette en vel så viktig beslutning for oss i Norge, som det er for de skadde palestinerne som får komme hit. 

 

Takk Støre - og takk til alle som kjemper for solidaritet med Palestina og ofrene på Gazastripen. 

 

Noen ganger kan livet som Stortingsrepresentant i opposisjon oppleves litt frustrerende. Forslagene dine blir stort sett stemt ned og ned og ned og ned, og selv om man har beveget debatten kraftig og satt regjeringen godt på plass - slik at de kanskje blir enige etter hvert - så vil de aldri innrømme det. 

 

Lenke til selve forslaget fra november i fjor: 

Sak - stortinget.no

 

En tekst jeg hadde i Ytring da vi fremmet forslaget: 

La skadde palestinske barn komme til Norge – Ytring (nrk.no)

 

Slik argumenterte jeg da jeg diskuterte det med regjeringen i Dagsnytt 18 i desember: 

Dagsnytt 18 - TV - NRK TV

 

Litt info om prosessen i Stortinget:

Ekspressbehandling av MDGs forslag om å hente skadde palestinske barn til Norge (lanmarieberg.com)

 

Les mer om det vi har gjort for sivilbefolkningen på Gazastripen her: 

Helt grønn - på Stortinget (lanmarieberg.com)

 

Dette er fra jeg la fram forslaget i Stortinget: 

 

Liker du Miljøpartiet de Grønne sin politikk?

 

Klikk her

Få siste nytt fra meg rett i innboksen!